Vloerrenovatie

De vloerrenovatie specialist heeft de juiste materialen en gereedschappen om uw vloer te renoveren © Falko Matte - FotoliaHet goed onderhouden van uw vloer is van belang zodat deze jarenlang meegaat. Met regelmatig stofzuigen en dweilen komt u een heel eind en blijven uw vloeren in goede vorm. Toch kan de vloer vanwege intensief gebruik na verloop van tijd zijn glans verliezen of beschadigingen vertonen.

Vloerrenovatie biedt uitkomst bij een beschadigde vloer. Ook in een gekocht huis kunnen de vloeren toe zijn aan een vloerrenovatie. Specialistische vloerrenovatie is per type vloer en materiaal verschillend. Laat dit daarom over aan een vloerrenovatie specialist. Bovendien beschikt deze over de juiste materialen voor vloerrenovatie zoals speciale vloerverzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Meer lezen over problemen met uw vloer:

Vloerrenovatie van houtsoorten

Beschadigingen komen voor bij intensief gebruik van de houten vloer.©Fotolia

Vloeren opgebouwd uit parkethout kunnen uit talloze houtsoorten bestaan. Eiken is de meest voorkomende soort bij dit soort vloeren. Vloerdelen van hout en diverse soorten tapisparket kunnen bij slijtage uitstekend en eenvoudig hersteld worden met vloerrenovatie. De beschadigingen blijven namelijk meestal beperkt tot de toplaag. Met het schuren en daarna het aanbrengen van vloer olie, lak, wax of was heeft u een vloer die met een simpele vloerrenovatie weer zo goed als nieuw is.

Meer lezen over het bewerken van uw houten vloer met vloer olie, wax of was:

Vloerrenovatie van natuursteen

Vloeren vragen om onderhoud en op zijn tijd ook om vloerrenovatie. Een natuurstenen ondergrond vormt daar geen uitzondering op. Marmer, graniet of leisteen zijn enkele voorbeelden van soorten ondergrond die gevoelig kunnen zijn voor vlekken, krassen en slijtage op veelgebruikte paden. Bij de poreuze soorten trekt vochtigheid en vuil gemakkelijk in de steen. Dit ziet u dan na verloop van tijd aan de buitenkant.

Zand is voor natuursteen vloeren een vijand die voor dit soort vloeren nogal wat schade kan zorgen.
Vloerrenovatie is gelukkig zo gedaan. Het resultaat na het slijpen van een natuurstenen vloer zal u enorm verbazen. Vaak zijn de behandelde vloeren nog mooier dan voor de vloerrenovatie behandeling. Naast slijpen kunt u kiezen voor schuren, polijsten en impregneren. Het ligt er maar net aan welke plannen u met uw vloeren heeft.

Lees meer over:

Of ga terug naar de startpagina: vloer-vloerbedekking.