Houten vloer behandelen met hardwaxolie

Hardwaxolie gebruiken voor uw houten vloer

U wilt uw vloer niet lakken maar weet niet goed of u uw vloer in de olie of de was moet zetten? Dan is hardwaxolie een oplossing. Hardwaxolie is een combinatie van olie en was en combineert de voordelen van deze twee middelen:

  • Hardwaxolie geeft uw houten vloer vergeleken met een gelakte vloer een natuurlijke uitstraling mee.
  • De was zorgt ervoor dat de poriën van het hout zich meteen helemaal vullen. Hierdoor trekt er geen vocht in het hout. Dit gebeurt niet als u de vloer alleen met olie behandeld.

Gebruik hardwaxolie op vloer

U gebruikt hardwaxolie direct op de onbehandelde vloer. Net als bij lak, olie of was dient u uw vloer eerst te schuren en het stof te verwijderen.

Gebruik een hardwax-doek om de hardwaxolie in de vloer te wrijven. Voor een slijtvaste en matte afwerking van uw vloer, gebruikt u tenminste twee lagen van de hardwaxolie. Werkt u de vloer met meerdere lagen af, dan krijgt uw vloer meer glans. Als u na de behandeling met de hardwaxolie de vloer boent, glanst uw vloer nog meer.

De eerste tien dagen nadat u de vloer heeft behandeld met hardwaxolie hardt de vloer uit. Daarom is het verstandig om de eerste tien dagen na het aanbrengen van de hardwaxolie de volgende acties te laten:

  • De houten vloer afdekken met tapijt.
  • Meubelstukken verplaatsen of verschuiven.
  • Stofzuigen.

Extra voordeel hardwaxolie

Naast het beste van de twee afzonderlijke middelen was en olie heeft hardwaxolie nog een groot voordeel: Slijtageplekken kunt u plaatselijk behandelen zodat krassen en beschadigingen snel verleden tijd zijn. U schuurt dan eerst het beschadigde gedeelte en behandelt het vervolgens met de hardwaxolie.

Vloer lakken, in de olie of in de was zetten

Laat een reactie achter

Je moet je eerst aanmelden om een reactie achter te laten.