Vloerisolatie

Isolatiemaatregelen voor uw vloer bespaart u geld en u spaart het milieu ©Gina Sanders - Fotolia

Vloerisolatie is energie- en milieusparend. U isoleert uw vloer om verschillende redenen:

  • op koude dagen trekt door vloerisolatie de kou minder naar binnen. Daardoor hoeft u minder te stoken en bespaart u op uw stookkosten en energierekening
  • vloerisolatie zorgt voor minder geluidsoverlast. In sommige flats kunnen er zelfs eisen gesteld worden aan de vloer die u legt
  • u spaart het milieu omdat u minder stookt

Bij nieuwbouwwoningen en woningen na 1980 zijn er al diverse isolatiemaatregelen genomen. Sinds 1980 werden slecht geïsoleerde woningen steeds meer afgebroken. Huurwoningen zijn vaker minder goed geïsoleerd dan koopwoningen. Denk daarbij aan dubbel glas. Vloer isolatie is ook alleen daarom interessant als uw woning ouder is dan 1980. Dan is er een grote kans dat u met behulp van vloer isolatie kosten kunt besparen.

Materialen voor vloerisolatie

Voor vloerisolatie kunnen er verschillende materialen gebruikt worden.
Lees er meer over in de volgende artikelen.

PUR isolatie

PUR staat voor Poly-Urethaan. Bij het gebruik van PUR schuim om uw vloer te isoleren wordt dit PUR schuim tegen de onderkant van uw vloer gespoten. PUR schuim heeft als voordelen dat het vochtafwerend en luchtdicht is. Bij NUON kunt u 10 jaar garantie krijgen als u kiest voor PUR schuim voor uw vloerisolatie. Bekijk het filmpje over PUR-isolatie in het volgende artikel.

Isolatie folie

Als u een kruipruimte heeft, kunt u de isolatie folie ook daar gebruiken.

Indien u een kruipruimte heeft die hoger is dan 40 centimeter is vloerisolatie met behulp van isolatiefolie ook een goede keuze. Ook isolatiefolie is vocht- en luchtdicht. U plaatst de isolatiefolie direct onder de vloer. Lees er meer over in het artikel over isolatie folie.


Kijk voor verschillende isolatiematerialen eens op de website van de Bouwtotaalmarkt.

Lees meer over:

Of ga terug naar de startpagina: vloer-vloerbedekking.

Reacties op "Vloerisolatie"

  1. Pingback: Isolatie folie - vloer-vloerbedekking

  2. Pingback: PUR isolatie - vloer-vloerbedekking