Vloerkleden

Minimalistische inrichting met een vloerkleed ©Dmitry Koksharov - FotoliaOok met een minimalistische inrichting kunt u gezelligheid creëren. Met vloerkleden in alle soorten en maten kunt u elk gewenst effect in uw interieur bereiken met een aankoop die absoluut niet duur hoeft te zijn. Vloerkleden staan overigens ook bekend als karpet. Lees meer op deze pagina over:

Vloerkleden misstaan niet in het modebeeld van vandaag. Integendeel, deze sfeermakers zijn helemaal terug. Elke grotere interieur specialist beschikt wel over een verzameling vloerkleden waar iedereen mee uit de voeten kan. Vloerkleden zorgen voor een prettige sfeer en warme voeten. Ook zijn vloerkleden de basis in uw interieur en geven u een ruimtelijk gevoel in uw huis of op uw werkplek.

Soorten vloerkleden

Hoogpolig, laagpolig, design, basic, gigantisch of juist bescheiden en gezellig? Vloerkleden zijn in talloze soorten en maten verkrijgbaar. Naast de standaard maten is het goed mogelijk om voor speciale hoeken of ruimtes uw vloerkleed op maat te laten maken. Er zijn zelfs speciale adressen waar u zelf uw unieke vloerkleed aan de hand van uw eigen ontwerp kunt laten maken.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor traditionele vloerkleden. Traditionele vloerkleden zijn er in verschillende soorten:

  • Berber vloerkleden
  • Chinese vloerkleden
  • Perzische vloerkleden
  • Afghaanse vloerkleden

Deze vloerkleden bestaan vooral uit de met hand verwerkte wol en worden op een natuurlijke manier geverfd. Deze vloerkleden zijn in allerlei maten verkrijgbaar. Daarbij heeft elk soort vloerkleed zijn eigen stijl.

Vloerkleden onderhouden

Over het algemeen gaan vloerkleden lang mee. Vloerkleden zijn nog duurzamer als u ze goed onderhoudt. U dient de vloerkleden regelmatig te stofzuigen. Daarmee houdt u het vuil en zand dat ongemerkt mee naar binnen komt beperkt. Mochten er toch vlekken ontstaan dan kunt u deze het beste meteen verhelpen met een vochtige doek en indien nodig tapijtreiniger. Andere middelen zouden verkleuringen kunnen veroorzaken.

Ook voor een extra diepgaande reiniging van uw vloerkleden zijn specialisten die u van harte verder helpen. Met grote klopmachines worden uw vloerkleden diepgaand ontdaan van zand en vuil. Natuurlijk zijn sommige vlekken onuitwisbaar, maar na behandeling met speciale reiniger en eventuele ontgeuring zullen uw vloerkleden weer als nieuw zijn.

Informatie over andere vloeren

Lees meer over (de):

Of ga terug naar de startpagina: Vloer-vloerbedekking.