Linoleum

Linoleum vloer – toepassing

Bij de linoleum vloer zijn de mogelijkheden eindeloos. De linoleum vloer is een goede keuze wanneer u een duurzame vloer wilt hebben die gemakkelijk naar uw wens aan te passen zijn aan uw interieur. Lees meer op deze pagina over:

Voordelen linoleum vloer

Een van de voordelen van linoleum is dat deze vloersoEen van de voordelen van linoleum is dat deze vloersoort in veel kleuren en designs mogelijk is.ort in veel kleuren en designs mogelijk is.

 • De verhouding tussen prijs en kwaliteit van de linoleum vloer is erg goed.
 • Linoleum staat bekend om zijn slijtvastigheid. De linoleumvloer gaat jarenlang mee.
 • De linoleum vloer is erg krasbestendig. Heeft u huisdieren of kinderen dan is de linoleum vloer een goede keuze.
 • De linoleum vloer is erg hygiënisch. Lijdt u aan luchtwegproblemen zoals astma, dan is de linoleum vloer zeer geschikt.
 • De linoleum vloer is in veel verschillende designs en kleuren te verkrijgen. Let op: Kiest u voor veel verschillende kleuren en patronen dan zijn de kosten voor de linoleum vloer wel hoger.

Nadelen linoleum vloer

 • De linoleum vloer is niet vochtbestendig
 • De linoleum vloer is redelijk duur
 • Linoleum zelf leggen is erg moeilijk. U zult waarschijnlijk een vakman moeten inhuren. De prijs van de linoleum vloer wordt daardoor ook weer hoger.
 • Linoleum bestaat in verschillende soorten en maten. Heeft u een dunne linoleum vloer dan kan deze op langere termijn barsten.

 • Linoleum vloer – beschrijving

  linoleum vloer en badminton shuttle in gymzaal © sk_design - FotoliaLinoleum is een vloer van enkele millimeters dik. Een linoleum vloer is een natuurproduct. Linoleum vloeren bestaan voornamelijk uit lijnzaadolie. De lijnzaadolie wordt gekookt en vervolgens gemengd met harsen, fijngemalen kalksteen en kurkmeel. De lijnzaadolie hecht zich dan aan de harsen, de fijngemalen kalksteen en het kurkmeel. Door deze grondstoffen te combineren ontstaan korrels. De korrels worden op een jutedoek gewalsd. De jutedoeken worden vervolgens opgehangen, omdat de lijnzaadolie nog moet drogen. De duurzaamheid van uw linoleum vloer hangt in grote mate af van uw gekozen ondervloer. Belangrijk bij de keuze voor een ondervloer is dat deze goed geëgaliseerd is.

  Toepassing linoleum vloer

  Kenmerkend is dat de linoleum vloer bacteriostatische eigenschappen heeft. Dat betekent dat micro-organismen zich niet op de linoleum vloer kunnen vermenigvuldigen. Daarom is de vloer zo hygiënisch. De linoleum vloer wordt om die reden veel gebruikt in ziekenhuizen en gymzalen.

  Onderhoud linoleum vloer

  Grondige reiniging linoleum vloer met machine ©Lichtmaler - FotoliaLinoleum vloeren kunt u reinigen door stofzuigen of met behulp van een stofwisser. U kunt de linoleum vloer ook reinigen door de vloer te dweilen met een sopje. Gebruikt u water of sop om uw linoleum vloer schoon te maken dan bestaat het risico dat de stofdeeltjes samenplakken en als vast vuil blijven liggen. Daarom is het aan te raden om de vloer direct te drogen. Als u agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, kunt u de lijnzaadolie aantasten. Omdat dit een belangrijk bestanddeel is van de linoleum vloeren wordt aangeraden deze schoonmaakmiddelen niet te gebruiken.
  Tevens kunt u ervoor kiezen de linoleum vloer periodiek grond te laten reinigen. Hiervoor dient u dan wel een specialist in te schakelen.

  Vloeren uit marmoleum

  Marmoleum vloeren zijn hetzelfde in gebruik als linoleum vloeren. Bij marmoleum vloeren is alleen de structuur anders. Marmoleum vloeren zijn namelijk linoleum vloeren die een structuur hebben die lijkt op marmer.

  Informatie over andere vloeren

  Lees meer over (de):

  Of ga terug naar de startpagina: Vloer-vloerbedekking.