Houten vloer in de was zetten

Uw vloer in de was

Vakman die de houten vloer in de was zet © Falko Matte - Fotolia

Door de vloer in de was te zetten, behoudt de vloer zijn glans. Als u uw houten vloer in de was zet, dan kunt u kiezen voor een glanzende of matte afwerking van uw vloer. De matte afwerking van uw vloer zorgt voor de meest natuurlijke uitstraling.

Hoe gaat u te werk?

Als u uw vloer in de was wilt zetten, is het belangrijk dat u de vloer eerst goed stofzuigt. Wacht vervolgens even en ga nog een keer met een licht vochtige doek over uw vloer zodat u ook al het fijnstof heeft verwijderd.
Breng dan de eerste waslaag aan. Wrijf de was met een doek die niet pluist in de nerven van het hout. Een goede doek is bijvoorbeeld een hardwaxdoek. Bent u hiermee klaar dan kunt u de vloer boenen. Gebruik hiervoor een boenmachine. Heeft u deze machine niet thuis, huur er dan een bij uw plaatselijke bouwmarkt. Boen de vloer eerst met de harde borstels en vervolgens met de middelste en zachte borstels. U moet de vloer meerdere keren in de was zetten, zodra er slijtplekken ontstaan. Hoe vaak u de vloer in de was moet zetten is afhankelijk van uw houtsoort. Vraag dit na bij de leverancier of bij een bouwmarkt. Hoe vaker u de vloer in de was zet, hoe mooier uw vloer wordt.

Voordeel vloer in de was zetten

Het voordeel van uw vloer in de was te zetten is dat u slijtageplekken sneller kunt verhelpen dan bijvoorbeeld bij het lakken van uw vloer. Een nadeel is dat een in de was gezette houten vloer veel meer onderhoud nodig heeft dan een gelakte vloer. Zo dient u de vloer veel vaker in de was te zetten dan een vloer te lakken.

Vloer olie voor de was

Als u uw houten vloer eerst impregneert met vloer olie dan is uw vloer beter beschermd. Zo hoeft u uw vloer minder vaak in de was te zetten (vaak is één keer per jaar voldoende).

Vloer in de lak of in de olie

Laat een reactie achter

Je moet je eerst aanmelden om een reactie achter te laten.