Ledverlichting vloer

Voor vloerverlichting zijn ledlampen een goede keuze.

Bij het creëren van de juiste sfeer in uw interieur speelt licht een belangrijke rol. In ons klimaat waar we toch vooral in de winter binnenshuis leven, neemt kunstmatige verlichting een bepalende plaats in.
Ledverlichting is de laatste tijd enorm in opkomst. Voor vloerverlichting was er eerder nog de halogeenlamp als alternatief. Voor vloerverlichting gaat de voorkeur echter steeds meer uit naar ledverlichting. Ledverlichting is in bijna elke houten- of laminaatvloer in te bouwen.

Voordelen ledverlichting

De ledlamp moet de gloeilamp gaan vervangen in de winkel vanaf 2012.

De vele voordelen die ledverlichting ten opzichte van “traditionele verlichting” zoals halogeenlampen en spaarlampen heeft, kunnen hier de oorzaak van zijn:

 • ledverlichting bespaart energie. Daarmee spaart u dus ook het milieu. Er wordt beweert dat ledverlichting 90% zuiniger is dan de traditionele verlichting
 • Ondanks dat de aanschafkosten hoog zijn, verdient ledverlichting zich binnen enkele jaren terug
 • ledverlichting geeft minimale warmte af en bevordert zo de veiligheid
 • ledverlichting is gemakkelijk in vloeren in te bouwen. Als u handig bent, kunt u dit ook zelf.
 • ledverlichting is duurzaam
 • ledverlichting geeft geen UV-straling af
 • ledverlichting heeft geen last van flikkeringen, zoals bijvoorbeeld spaarlampen dat wel hebben.

Nadelen ledverlichting

Ledverlichting kent ook een paar nadelen:

 • de aanschafkosten zijn hoog
 • De lichtspreiding is minder sterk dan bij traditionele verlichting. Daarom dient u wellicht meer ledlampen aan te schaffen of in uw vloer in te bouwen.
 • Bij dit laatste punt moet wel gezegd worden, dat ledverlichting zich steeds verder ontwikkelt. Dat betekent dat het goed kan zijn dat enkele ledlampen binnenkort wel gehele ruimtes zonder moeite kan verlichten.

  Waterdichte ledverlichting

  Vloerverlichting dient logischerwijs waterdicht te zijn. Niet alleen is dit praktisch, het is ook de opgelegde norm. Ledverlichting is waterdicht, maar kan niet onder water geplaatst worden. In bijvoorbeeld de badkamer kunt u dus geen ledverlichting aanleggen.

  Ledverlichting installeren

  Ledverlichting is gemakkelijk te installeren. Een karwei dat u dus eenvoudig zelf kunt opknappen. Natuurlijk kunt u er ook een vakman bijhalen als u dat liever heeft. Daar betaalt u dan uiteraard wel voor.

  Halogeenlampen

  De halogeenlamp is eigenlijk de zuinigere variant van de gloeilamp. In vergelijking met de gloeilamp is de halogeenlamp 20% tot 50% zuiniger. De halogeenlamp geeft licht door een gloeidraad die heet wordt zodra er stroom doorheen loopt. Hoe heter de gloeidraad wordt, hoe meer licht de halogeenlamp geeft.

  Ga terug naar de startpagina van vloer-vloerbedekking.

  Lees meer over:

  Advertentie

  Ledverlichting in uw gietvloer van Flowing Art

  Sinds kort is het ook mogelijk om uw gietvloer van Flowing Art in te laten gieten met ledverlichting. Flowing Art werkt al de gietvloeren af met een zelfontwikkelde polyurethaan coating. Omdat deze coating lichtdoorlatend is, betekent dat de ledverlichting dus prima licht zal afgeven.

  Overigens geldt dit ook voor meubels (denk aan ledverlichting in barbladen of in straatstenen zoals u op de foto ziet). Neem contact op met Flowing Art om de mogelijkheden voor u te bespreken!

  Zo zien straatklinkers met ingegoten ledverlichting er overdag uit
  Gietwerk van Flowing Art is altijd origineel. Zo ook straatstenen ingegoten met ledverlichting!
  Ledverlichting in uw gietvloer of in gegoten meubels? Vraag bij Flowing Art naar de mogelijkheden!

  Lees meer over het gietwerk van Flowing Art!