Vloerverwarming

Bij traditionele vloerverwarming sluit men de centrale verwarming aan op de vloerverwarming ©creAtive - FotoliaVloerverwarming is er in twee soorten. Er is traditionele vloerverwarming en elektrische vloerverwarming. Onder bijna elke vloersoort kan vloerverwarming worden aangelegd.

Vloerverwarming is onder andere mogelijk bij tegelvloeren, parketvloeren, zeil, houten vloeren en natuursteen. Vloerverwarming kan ook bij tapijt, als het tapijt niet dikker is dan 10 millimeter. Het tapijt werkt als isolatiemateriaal als dit wel het geval is en dan wordt de vloer dus niet warm.
Let op:

  • vloerverwarming kan sommige natuursteenvloeren beschadigen
  • tegels zijn erg geschikt voor vloerverwarming. Tegels geleiden de warmte namelijk goed.
  • Houten vloeren doen er juist langer over om de warmte te geleiden dan de andere soorten vloeren.

Traditionele vloerverwarming

Ruimte waarin net traditionele vloerverwarming is aangelegd © jomare - Fotolia

Bij traditionele vloerverwarming wordt de vloer- verwarming aangesloten op de centrale verwarm- ing. Het warme water wordt dan door kunststof buizen door het huis verdeeld. De vloer geleidt de warmte die het water verspreid en zo wordt uw vloer warm. Bij vloerverwarming met behulp van warm water zijn er twee systemen die gebruikt kunnen worden: het natbouw systeem en het droogbouwsysteem. Lees daarover meer in het artikel over traditionele vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming aanleggen is goedkoper dan traditionele vloerverwarming aanleggen. ©Slavomir Valigursky - Fotolia

U kunt in plaats van traditionele vloerverwarming ook kiezen voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is een goede keuze als er een kleinere ruimte (kleiner dan 10m2) verwarmd moet worden. Elektrische vloerverwarming aanleggen is goedkoper dan traditionele vloerverwarming aanleggen. Lees in dit artikel meer over elektrische vloerverwarming.


Lees meer over:

Of ga terug naar de startpagina: vloer-vloerbedekking.