Bamboe vloer

Een bamboe vloer zorgt voor een natuurlijke uitstraling in uw interieur. Bamboe is geen boom, maar een gras. Dit gras ‘verhout’ en groeit met enorme snelheid in een tropisch klimaat, voornamelijk in China. Bamboe kan in lengte variëren van enkele centimeters tot meer dan 25 meter, en de diameter kan oplopen tot meer dan 25 centimeter. Bamboe is dan ook één van de snelst groeiende plantensoorten ter wereld. Bij het produceren van een bamboe vloer worden de stengels van bamboe planten verwerkt tot een zeer sterke, gladde vloer. Lees meer op deze pagina over:

De bamboe vloer is er in verschillende soorten en maten © bunnicula, op Flickr: CC BY-ND 2.0

De bamboe vloer is een milieuvriendelijke vloer

Voordelen van de bamboe vloer:

  • de bamboe vloer is verkrijgbaar in verschillende motieven, kleuren en structuren;
  • de bamboe vloer kan zich op het gebied van kwaliteit, onderhoud en aanleg meten met houten vloeren;
  • de bamboe vloer is zeer milieuvriendelijk in uw interieur.

De bamboe vloer in verschillende soorten

De bamboe vloer is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bamboe heeft oorspronkelijk een lichte kleur. Na het behandelen van de bamboe vloer krijgt bamboe door het koken een zachtere en donkere kleur. Hierdoor is de donkere variant van de bamboe vloer wat zachter dan de lichtere, ongekookte uitvoering. Dat voelt prettig aan. Wel is het aan te raden om uw keuze voor deze bamboe vloer goed te overwegen als u uw schoenen thuis aanhoudt of als u huisdieren heeft.

De structuur van de bamboe vloer kan op verschillende manieren zijn opgebouwd. De natuurlijke ringen zijn zichtbaar bij een horizontale persing van uw vloerplanken. Bij een verticale persing, waarbij het lijnenspel van het bamboe zichtbaar wordt, zijn de ringen minder te zien. U kunt uw bamboe vloer ook laten comprimeren. Daarmee zijn de lijnen zichtbaar en door het persen zijn de planken een stuk steviger dan niet-gecomprimeerde planken.

Onderhoud bamboe vloer

De bamboe vloer is stevig en biedt voldoende weerstand. Door het goed onderhouden van uw bamboe vloer zorgt u voor nog meer duurzaamheid. Schoonmaken kunt u uw bamboe vloer met de gebruikelijke schoonmaakmiddelen. Een punt van aandacht bij het leggen en onderhouden van een bamboe vloer zijn huisdieren. Houd de nagels kort, want deze kunnen uw bamboe vloer flink beschadigen.

Voor het stofvrij houden van uw bamboe vloer, kunt u simpelweg een zachte bezem gebruiken. Houdt u er verder rekening mee dat het mogelijk is dat uw bamboe vloer reageert op direct zonlicht door te verkleuren. Verder is de bamboe vloer vaak niet bestand tegen naaldhakken en het verschuiven van meubelen. Wanneer u niet meer tevreden bent met de staat van uw bamboe vloer, dan kunt u de toplaag laten vernieuwen. Het is belangrijk dat u deze lagen goed laat drogen. Dat resulteert uiteindelijk in een fantastische bamboe vloer die er als nieuw uitziet.

Informatie over andere vloeren

Lees meer over (de):

Ga terug naar de startpagina: vloer-vloerbedekking.