Vloerverzakking

Vloerverzakking is over het algemeen het gevolg van een slecht gelegde ondervloer

Een vloerverzakking of andersoortige vloerproblemen kunnen veel ellende veroorzaken en zich nogal plotseling voordoen. Een vloerverzakking is dan ook een serieus probleem. Vloeren zijn logischerwijs belangrijke factoren in de stabiliteit en duurzaamheid van een woning. Wanneer er iets mankeert aan het fundament van uw vloer, dan kunt u dat merken in het gehele pand. Als uw vloer verzakt, kunnen uw wanden of kozijnen als gevolg ook scheuren of verzakken.

Wanneer vloeren zwaar belast worden, kan dat op den duur heel wat gevolgen hebben. Als uw vloer verzakt, kan dat zorgen voor een scheve vloer of het plaatselijk verzakken van uw vloer. De oorzaak van een vloerverzakking zit vaak niet in de vloermaterialen zelf, maar in de ondergrond. Deze kan de belasting niet dragen en kan op de lange termijn zelfs de fundering beschadigen en daarmee de gehele woning doen verzakken. Daarom is het zo belangrijk om u goed te informeren over de ondervloer die u aanschaft. Ook dient daarbij de ondervloer goed geëgaliseerd te worden.

Scheuren in muren

Scheuren in uw muren of vloeren kunnen duiden op een vloerverzakking. Natuurlijk is het verschijnen van de scheuren afhankelijk van de constructie van uw woning. Wanneer uw vloer niet op de balken van de fundering is bevestigd dan zal de muur verzakken, maar niet scheuren. Wel kunnen de plinten los komen. Wanneer uw fundering het probleem is dan zult u scheuren gaan zien, maar dat hoeft verder niets met vloerverzakking te maken te hebben en kan vele oorzaken hebben.

Vloerverzakking verhelpen

Een vloerverzakking is erg vervelend. Toch is een vloerverzakking op te lossen. Een gespecialiseerd bedrijf kan u verder helpen. Door het injecteren van een materiaal dat uitzet, kan de vloerverzakking weer ongedaan gemaakt worden. De vloer wordt dan omhoog gedrukt. Dit is een relatief eenvoudige manier van het verhelpen van een vloerverzakking die wereldwijd gebruikt wordt.

Hardschuim is een materiaal dat wordt gebruikt bij het liften van een vloer. Deze stof zet uit en kan vloeren die talloze centimeters verzakt zijn, terugbrengen naar de originele hoogte. Op deze manier is het verhelpen van een vloerverzakking duurzaam en betaalbaar. Zelfs vloeren met een grote oppervlakte in bedrijfspanden kunnen op deze manier hersteld worden op een overigens uiterst milieuvriendelijke manier.

Lees meer over:

Of ga terug naar de startpagina: vloer-vloerbedekking.