Houten vloer behandelen met hardwaxolie

Hardwaxolie gebruiken voor uw houten vloer

U wilt uw vloer niet lakken maar weet niet goed of u uw vloer in de olie of de was moet zetten? Dan is hardwaxolie een oplossing. Hardwaxolie is een combinatie van olie en was en combineert de voordelen van deze twee middelen:

  • Hardwaxolie geeft uw houten vloer vergeleken met een gelakte vloer een natuurlijke uitstraling mee.
  • De was zorgt ervoor dat de poriën van het hout zich meteen helemaal vullen. Hierdoor trekt er geen vocht in het hout. Dit gebeurt niet als u de vloer alleen met olie behandeld.

Gebruik hardwaxolie op vloer

U gebruikt hardwaxolie direct op de onbehandelde vloer. Net als bij lak, olie of was dient u uw vloer eerst te schuren en het stof te verwijderen.

Gebruik een hardwax-doek om de hardwaxolie in de vloer te wrijven. Voor een slijtvaste en matte afwerking van uw vloer, gebruikt u tenminste twee lagen van de hardwaxolie. Werkt u de vloer met meerdere lagen af, dan krijgt uw vloer meer glans. Als u na de behandeling met de hardwaxolie de vloer boent, glanst uw vloer nog meer.

De eerste tien dagen nadat u de vloer heeft behandeld met hardwaxolie hardt de vloer uit. Daarom is het verstandig om de eerste tien dagen na het aanbrengen van de hardwaxolie de volgende acties te laten:

  • De houten vloer afdekken met tapijt.
  • Meubelstukken verplaatsen of verschuiven.
  • Stofzuigen.

Extra voordeel hardwaxolie

Naast het beste van de twee afzonderlijke middelen was en olie heeft hardwaxolie nog een groot voordeel: Slijtageplekken kunt u plaatselijk behandelen zodat krassen en beschadigingen snel verleden tijd zijn. U schuurt dan eerst het beschadigde gedeelte en behandelt het vervolgens met de hardwaxolie.

Vloer lakken, in de olie of in de was zetten

Laat een reactie achter