Natuursteen vloer

Natuursteen vloer is puur natuur

De natuursteen vloer kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden ©Lieson - FotoliaDe steensoorten die direct uit de natuur komen vallen onder de noemer natuursteen.
Kenmerkend voor een natuursteen vloer is het unieke karakter ervan. Elke natuursteen vloer heeft een eigen structuur en een bepaalde tint, zodat in vrijwel elk interieur wel een type natuursteen vloer past. Wilt u een duurzame en tijdloze vloer dan is een natuursteen vloer een goede keuze. Een natuursteen vloer is onderhoudsvriendelijk en uitermate geschikt voor badkamer of keuken.

Let u wel op dat elke natuurstenen vloer andere eigenschappen heeft. Sommige zachtere natuursteen vloeren kunnen vlekgevoelig en krasgevoelig zijn. Daarnaast hangt het er ook vanaf hoe de vloer gelegd is en hoe de vloer afgewerkt is.

Natuursteen werd door de Grieken en Romeinen al gebruikt als warmtegeleiding. Ook vandaag de dag is de combinatie van de natuursteen vloer met vloerverwarming een goede keuze. Natuursteen plavuizen nemen gemakkelijk warmte op en hebben de eigenschap om dit langzaam weer af te geven.

Natuursteen vloertegels zijn vanwege hun vochtbestendigheid een goede keuze in de badkamer. Daarnaast zijn natuursteen vloertegels ook geschikt voor vloerverwarming in de badkamer. Zo heeft u nooit meer koude voeten © George Mayer - Fotolia

Ook kunnen bijna alle natuursteen vloeren goed gebruikt worden in de badkamer. Natuursteen vloeren zijn namelijk waterbestendig.

Verschillende soorten natuursteen vloeren

Er zijn verschillende natuursteen vloeren.
Natuursteen vloeren zijn de

Klik op een soort vloer om er meer over te lezen.

Lees meer over keramische vloertegels.

Ga terug naar het artikel over vloertegels.

Ga terug naar de startpagina: vloer-vloerbedekking.nl