Graniet vloer

Graniet vloer; hard en slijtvast

Een graniet vloer verkleurd en vervuild nauwelijks.

De graniet vloer is een van de hardste soorten natuursteen. Graniet bestaat voor het grootste gedeelte uit de mineralen kwarts, mica’s en veldspaten (kalifeltspaat). Kwarts is het grootste bestanddeel van graniet. Graniet is het resultaat van stollend magma onder de grond.

Voordelen graniet vloer

De voordelen van de graniet vloer zijn:

  • wanneer u de graniet vloer intensief gebruikt, dan is graniet met zijn slijtvaste eigenschappen een uitstekende materiaalkeuze;
  • de graniet vloer is in veel natuurlijke kleuren leverbaar. Niet alleen kunt u kiezen voor een zwarte of grijze graniet vloer, ook een graniet vloer met rood- en bruintinten is leverbaar;
  • de graniet vloer is ten opzichte van de andere natuurstenen vloeren zuurbestendig. Daarom wordt graniet vaak ook verwerkt in aanrechtbladen;
  • de graniet vloer verkleurd en vervuild niet (heel moeilijk);
  • de graniet vloer is vorstbestendig. Daarom wordt de steensoort ook vaak voor buitenvloeren gebruikt.

De oppervlakte van de graniet vloer kan op drie verschillende manieren verwerkt worden:

  1. polijsten (hoogglans)
  2. verzoeten (doffe uitstraling)
  3. vlammen (ruwe uitstraling)

Typerend voor de graniet vloer is dat de tekeningen een gespikkelde structuur hebben.

Nadeel graniet vloer

Een nadeel voor sommige mensen is dat geen enkele tegel hetzelfde is. Wilt u dat uw vloer geen verschillende patronen heeft dan is de graniet vloer geen goede keuze.

Een ander nadeel is het prijskaartje. De graniet vloer is een van de duurste vloeren die er is. Dat hangt samen met het materiaal en alle voordelen die eraan vastzitten.

Onderhoud graniet vloer

Nadat de graniet vloer gelegd is, wordt aangeraden om de vloer de eerste twee weken niet te reinigen. Op die manier kunnen de voegen uitharden.
Als u de graniet vloer al langer gebruikt is het stofzuigen en het dweilen van de graniet vloer genoeg om deze te onderhouden. Daarvoor dient u niet te veel water te gebruiken.

Andere natuursteen vloeren

Lees meer over de:

Of ga terug naar het hoofdmenu van: Vloer-vloerbedekking.