Marmer vloer

Marmervloer: luxe en duurzaamheid in een

Marmer is een luxe en duurzame vloer ©auris - FotoliaMarmer is een harde steensoort. Marmer bestaat uit gekristalliseerd kalksteen. Daarbij groeien nieuwe kristallen over de oude kristallen heen onder invloed van een bepaalde temperatuur en druk. Omdat deze temperatuur en druk zo hoog zijn, verdwijnen de fossielen in het marmer. Deze fossielen ziet u dus niet meer terug in marmer.

Voordelen marmervloer

De voordelen van de marmer vloer zijn:

  • De marmer vloer heeft een luxe uitstraling;
  • De marmer vloer is duurzaam;
  • De marmer vloer is gemakkelijk te onderhouden en daarom gebruiksvriendelijk. Stofzuigen en dweilen van de vloer is genoeg;
  • De marmer vloer verkleurd en vervuild niet (heel moeilijk).

Nadelen marmer vloer

De marmer vloer kent ook een nadeel: In tegenstelling tot de graniet vloer kan de marmer vloer niet tegen zuur. Agressieve schoonmaakmiddelen beschadigen uw marmer vloer en moeten dus vermeden worden. Het grootste gedeelte van de marmer vloer vorstbestendig. Toch wordt afgeraden de marmer vloer als gladde buitenvloer te gebruiken.

Aan de hand van hoe u uw marmer vloer gebruikt, kunt u de vloer laten zoeten (matglans) of laten polijsten (hoogglans). Polijsten van de marmer vloer wordt in mindere mate gedaan. Zoeten is aan te raden als u de marmer vloer intensief gebruikt. Tegenwoordig wordt marmer naast polijsten ook wel gebrand, getrommeld of geborsteld. Deze soort afwerking van de marmer vloer zorgt ervoor dat uw de vloer er gebruikt uitziet. Net als bij bijvoorbeeld een gedragen leren jas kan dit heel mooi zijn. Als u uw marmer vloer daarnaast op deze manier afwerkt, is de vloer ook makkelijker te onderhouden.

Marmer is er vooral in de kleuren wit of crème. Maar ook marmer in andere kleuren zoals roodtinten komt voor.

Onderhoud marmer vloer

De marmer vloer is erg gebruiksvriendelijk. Af en toe stofzuigen en dweilen is het enige wat u hoeft te doen om de vloer te onderhouden. Door het impregneren van uw marmer vloer blijft uw vloer langer goed en stoot uw marmer vloer vocht en vuil beter af. Als u een nieuwe marmer vloer laat leggen en u wilt uw marmer vloer impregneren kunt u dit pas doen als de marmer vloer helemaal droog is. Afhankelijk van uw soort ondervloer verschilt dit per vloer. Impregneren van uw marmer vloer zorgt er ook voor dat het dweilen makkelijker gaat.

Andere natuursteen vloeren

Lees meer over de:

Of ga terug naar het hoofdmenu van: Vloer-vloerbedekking