Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming vooral voor kleinere ruimten

Elektrische vloerverwarming aanleggen is goedkoper dan traditionele vloerverwarming aanleggen. ©Slavomir Valigursky - Fotolia

Elektrische vloerverwarming is naast traditionele vloerverwarming ook een mogelijkheid. Elektrische vloerverwarming wordt vooral gekozen als er een kleinere ruimte (kleiner dan 10m2) verwarmd moet worden. Elektrische vloerverwarming wordt met kabels gemonteerd op dunne matten in een zigzagfiguur. Die matten zijn geschikt om een tegelvloer elektrisch te verwarmen. Wilt u bijvoorbeeld in de badkamer een nieuwe tegelvloer aanleggen, dan hoeft u de vloer niet in zijn geheel te verwijderen. De matten kunnen gemakkelijk opnieuw betegeld worden. Uw tegels komen daarmee wel 1 centimeter hoger te liggen. Het kan zijn dat dit niet in elke (bad)kamer mogelijk is.

Tapijt en laminaat kan elektrisch verwarmd worden door dunne folie.

Verschil kosten traditionele vloerverwarming en elektrische vloerverwarming.

Bij de elektrische vloerverwarming hoeven in tegenstelling tot de traditionele vloerverwarming geen sleuven gemaakt te worden. Elektrische vloerverwarming aanleggen is daarom goedkoper dan traditionele vloerverwarming aanleggen. Wel zijn de verbruikskosten bij elektrische vloerverwarming hoger dan bij traditionele vloerverwarming. Toch zijn de kosten voor traditionele vloerverwarming en elektrische vloerverwarming ongeveer gelijk. Dat komt omdat de temperatuur van de elektrische vloerverwarming beter te regelen is en de aanschafkosten lager zijn dan bij de tradiotionele vloerverwarming.

Onderhouden elektrische vloerverwarming

Het is belangrijk dat de elektrische vloerverwarming goed wordt aangelegd. Dat garandeert de duurzaamheid van de elektrische vloerverwarming. U hoeft de elektrische vloerverwarming niet te onderhouden.

Ga terug naar de startpagina van vloer-vloerbedekking.nl

Lees meer over traditionele vloerverwarming.