Bolefloor

De houten vloer terug in zijn natuurlijke staat

Interesse in een houten vloer met een nog natuurlijkere uitstraling? Een houten vloer bestaat doorgaans uit fantasieloze rechthoekige planken. In de natuur is echter bijna niets rechthoekig. Om de organische vorm van hout te behouden komt de Nederlandse vloerenfabrikant Bolefloor daarom met een houten vloer met natuurlijk afgeronde randen.

Bolefloor: de houten vloer terug in zijn natuurlijke staat.

Bolefloor: de houten vloer terug in zijn natuurlijke staat.

Bij het zagen van de planken wordt de natuurlijke vorm van de boomstam gevolgd. Vandaar de naam bolefloor, bole is Engels voor stam. Deze manier van zagen is ook nog eens milieuvriendelijk: door de natuurlijk afgeronde randen wordt er per plank wel 20% meer hout benut.

De planken zaagt de fabrikant voor u op maat zodat de houten vloer precies in uw kamer past. Omdat de planken niet recht zijn past niet iedere plank naast iedere andere plank: even puzzelen dus voordat alles in elkaar past! Het resultaat is echter zeer fraai en altijd uniek; iedere vloer heeft zijn eigen structuur, u zult nergens anders dezelfde vloer tegenkomen.

Deze natuurlijke houten vloer is verkrijgbaar in eiken, essen, kersen, esdoorn en walnoot. De prijs ligt tussen de 10 en 20 euro per 30cm², afhankelijk van de houtsoort. Dat is niet goedkoop, maar zeker betaalbaar in vergelijking met de soortgelijke vloeren die vroeger ambachtelijk gemaakt werden. Omdat deze natuurlijke houten vloer volledig industrieel vervaardigd wordt, is deze nu ook voor gewone mensen te betalen.

Meer lezen over de houten vloer.

Terug naar de startpagina vloer-vloerbedekking.nl.