Welke vloer kiest u voor uw balkon?

In de meeste gevallen worden houten of stenen vloeren gebruikt voor uw balkon, zoals natuursteen of hardhouten terrastegels. Ook kunststofvloeren zoals PVC behoort tot de mogelijkheden.

Houten balkonvloeren

Een houten vloer zorgt voor een uniek effect op uw balkon. Daarbij moet u er wel aan denken dat houten vloeren of vloertegels op uw balkon een grotere belasting aankunnen dan als u de vloer binnenlegt. Bovendien is het nodig dat u de vloer regelmatig een onderhoudsbeurt geeft. Vaak is het vanwege de constante blootstelling aan weersinvloeden ook na enige tijd nodig om sommige vloerdelen te vervangen. Dat hangt overigens wel af van het gebruikte hout en hoe vaak u de vloer een onderhoudsbeurt geeft.

Stenen balkonvloeren

Steentapijt, natuursteen en vloertegels moeten natuurlijk niet bevroren raken als zij op een balkon gebruikt worden. PVC-vloeren en andere kunststofvloeren worden ook vaak als vloer op balkons gebruikt. Dat is ook logisch omdat deze vloeren vaak goed bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden en een grote draagkracht hebben. Het is wel verstandig om een kunststofvloer te kiezen met antislip toplaag omdat de vloer buiten natuurlijk wel nat kan worden.

Kunstgras

Wilt u echt iets heel anders dan kunt u ook voor kunstgras als vloer op uw balkon kiezen. Belangrijk hierbij is wel dat water goed afloopt, zodat er geen water blijft staan op uw balkon. Fred de Jong uit Nieuwegein heeft kunstgras op zijn balkon en is hier erg over te spreken:

“Sinds kort hebben wij kunstgras op ons balkon en nu zitten we meer buiten dan binnen. Het is heerlijk vertoeven op ons balkon, zelfs midden in de winter. Het is net alsof we een echte tuin hebben, je zou namelijk niet zeggen dat het gras nep is. Ons huis is nu echt een plekje om oud te worden en dat allemaal door kunstgras op het balkon te leggen. Wie had dat ooit kunnen denken! Ik raad het iedereen aan!”

Een kunstgras vloer op uw balkon is een van uw mogelijkheden

Het gekunstgrasde balkon in Nieuwegein