i Robot Roomba: een stukje luxe voor u, uw kat & uw vloer

De i robot Roomba is een kleine, ronde en geautomatiseerde stofzuiger. De i robot werkt met drie verschillende reinigingsmethoden, waardoor de i robot ook zijn route door uw kamer bepaalt. Deze drie methoden zijn:

  • Muur volgen: Dit spreekt in principe voor zich; de i robot volgt de omtrek van de kamer om de hele kamer schoon te maken.
  • Ronddraaien: voor een bepaald oppervlak maakt de Roomba i robot een draaiende beweging
  • Kamer doorkruisen: om ook het binnenste vlak van de kamer te reinigen, gebruikt de i robot een zig zaggende beweging, waarbij hij de kamer doorkruist.

Sommige modellen hebben een detectielampje. Dit zal blauw oplichten wanneer de i robot vuil detecteert. Als gevolg zal de i robot intensiever reinigen op dit punt.

U zult wellicht denken: “werkt die i robot nu werkelijk?”. Het antwoord is ja! Onafhankelijke tests hebben uitgewezen dat de i robot Roomba goed gebruikt kan worden voor een normale standaard poetsbeurt. Voor vloerbedekkingen met een laagpolige of halfhoogpolige structuur en harde vloeren is de i robot Roomba prima te gebruiken. In vergelijking met uw normale stofzuiger komt de i robot Roomba zelfs op plaatsen waar u moeilijk bij komt met uw staande stofzuiger en is daarom zeker een aanrader!

Let op: de i robot kan niet tegen water of vloeistof. De i robot dit laten opvegen moet daarom ook ten alle tijde vermeden worden. Ook verschillen in hoogte is niet handig voor de i robot. Alleen vlakke ruimten kan de i robot reinigen. Daarom is het verstandig om losse voorwerpen van de grond te halen voordat u de i robot gebruikt.

Meer weten? Kijk eens op de site van iRobot.

Ga terug naar de startpagina Vloer-vloerbedekking.